Barion Pixel

Ez az ultranőies divatszín 2022 nagy befutója: remekül mutat mindennel a különleges lila

A Pantone intézet minden évben megválasztja az év színét, ami ezután rengeteg helyen felbukkan. Megjelenik a lakberendezési trendekben, emellett nagy szerepet kap az öltözködésben és a sminkelésben. 2022 legfelkapottabb árnyalata a kék nyugalmát vegyíti a vörös vibrálásával, a kettő egyvelege pedig egy szemet gyönyörködtető ibolyaszínt alkot.

A Pantone minden év decemberében bemutatja azt a színárnyalatot, ami meghatározó lesz az elkövetkezendő időszakban. Tavaly az intézet két tónust is kiválasztott, egy vidám napsárgát és egy megnyugtató szürkét. Az Illuminating és az Ultimate Grey névre keresztelt árnyalatok az éltető reményt, az optimizmust, a szebb jövőt és a stabilitást szimbolizálták.

Az új árnyalat szintén tartalmaz egy fontos társadalmi üzenetet, ám más szempontból is különleges. Ez az első év, amikor a Pantone nem a meglévő színek közül választott, hanem egy teljesen új tónust hozott létre. A Very Peri az eddigi legvidámabb kék, ami tartalmazza a vörös energikusságát, vibrálását. Az intézet számára fontos volt, hogy az aktuális színtónus illeszkedjen a változó világhoz, miközben egy vidámabb, pozitívabb jövőt vetít előre.

2022 kedvenc árnyalata remekül mutat a nőies összeállításokban

A kellemes kékeslila árnyalat egyszerre határozott és megnyugtató. A jövőt szimbolizálja, ami a Pantone reménysége szerint kreatív és vidám. A hűvös kék az elmúlt év nehézségeire utal, ám belevegyül a vörös vibrálása, mely új rezgéseket ígér. A Pantone ezzel a divatszínnel szeretne reflektálni a társadalmi változásokra: az emberek lassan kilépnek a koronavírus-járvány okozta elszigeteltségből, újdonságok jelennek meg, melyek átalakítják a mindennapokat.

A Very Peri az elkövetkezendő hónapokban egyre gyakrabban fog felbukkanni a trendek között. A tervezők tavaszi-nyári kollekcióiban már sok formában megjelentek a lila árnyalatok. A divatszín nagy hatást gyakorol az aktuális irányzatokra, a falfestékektől kezdve a körömszínekig minden területen megjelenik. Az ibolyalila mellett a világosabb, illetve a sötétebb árnyalatok egyaránt felbukkannak majd az aktuális kínálatban. https://www.retikul.hu/galeria/ez-az-ultranoies-divatszin-uralja-2022-t-remekul-mutat-mindennel-a-kulonleges-lila/?back_post_id=14311879

A kiválasztott uralkodótónus már most bekerülhet a ruhatárba, tavasszal pedig még nagyobb figyelmet kap. Monokróm összeállításként igazán feltűnővé válik, ha pedig a visszafogottabb szereléseket kedveled, akkor házasíthatod fehérrel, halvány sárgával vagy rózsaszínnel. A legtöbb pasztellszínnel prímán muzsikál, ezért nem szabad kihagyni a romantikus stílusú összeállításokból. A ruhák mellett a sminkelésben is megjelenik, a lilás szemhéjpúdereket már most érdemes szemügyre venni a drogériák polcain.

forrás: https://www.retikul.hu/probafulke/pantone-divatszin-2022-lila/?fbclid=IwAR0rg7C_XFB_eSLxOvhLJBlrf0hkURg7t6L0A60nmW8CubH3rbvyXIFPU8Y